Persoonlijk leiderschap bij Drempelcoach

volgens de EMPOWER methode

Wat betekent persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap betekent in mijn ogen dat je de leiding neemt over je eigen leven. Dat klinkt simpeler dan gedaan. Als klein kind wordt je niet opgevoed om je eigen kwaliteiten te uiten en eerlijk te zijn, maar om sociaal acceptabel gedrag te vertonen. Met andere woorden, je leert om jezelf continu aan te passen aan de omgeving. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende gezegden:

“Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”

“Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje”

“Je moet je hoofd niet boven het maaiveld uitsteken”

“Hoge bomen vangen veel wind”

“Doe eens normaal”

Kort samengevat: gaarne opgaan in de massa. In de basis is dat te begrijpen, omdat de mens een sociaal dier is die anderen om zich nodig heeft. Probleem is echter dat als jij jezelf teveel aanpast, je het contact kunt verliezen met je eigen kwaliteiten. Wanneer jij weer de toegang tot en controle over je eigen kwaliteiten krijgt, kan je met recht spreken over persoonlijk leiderschap.

De “bijdrage” van school

Het hele schoolsysteem is erop ingericht om je gemiddeld te maken. Wanneer je slecht scoorde op een bepaald gebied, kreeg je bijles om je op gemiddeld niveau te krijgen. Wanneer je heel goed was, werd er (tot voor kort) verder geen aandacht aan besteed met de gedachte “die komt er wel!“. Ik heb daar persoonlijk twee problemen mee:

  1. De focus ligt op je zwakheden en niet op je kwaliteiten.Je krijgt bevestigd waar je slecht in bent. Als je pech hebt, krijg je ook nog eens een ongeduldige begeleider die echt niet begrijpt waarom jij daar zo’n moeite mee hebt.
  2. Het is onmogelijk om op “het gemiddelde” te komen. Het gemiddelde is namelijk precies wat het zegt, een gemiddelde waarde. Dat betekent dat de helft er boven zit en de helft eronder. Je krijgt de slechtsten alleen op het gemiddelde als ze net zo goed zijn als de besten.

School werkt dus feitelijk ook niet echt mee om jou volledig in je kracht te zetten.

Kies bewust voor Drempelcoach

5

Door mijn 20 jaar ervaring in het zakenleven op diverse posities, kan ik me goed inleven in diverse rollen en weet ik wat er speelt op alle lagen van een organisatie.

5

Ik werk niet volgens bepaalde scripts. Elk traject is maatwerk en per persoon bekijk ik wat de beste techniek en structuur is om het probleem aan te pakken.

5

Ik ben hoogopgeleid en heb een technische achtergrond, waardoor ik heel makkelijk in oplossingen kan denken en verbanden leg.

5

Doordat ik rechtstreeks met je onbewuste kan werken, zullen veranderingen vele malen sneller plaatsvinden dan andere coachingstrajecten.

5

Ik plan ruim in dus je hoeft niet te wachten.

5

Ik wil dat mijn werk voor mij spreekt. Daarom krijgt ook elke cliënt de aandacht en toewijding die hij of zij verdient en werk ik veelal met doorverwijzingen van andere tevreden cliënten of specialisten.

Ik vond je professioneel overkomen en oprecht geïnteresseerd.

Jessica

Cliënt

Ik vond je een aangename man. Prettig in de omgang.

Rijkjan

Cliënt

Wat is EMPOWER coaching

EMPOWER is de coaching methodiek van Drempelcoach, waarbij elke letter een aandachtsgebied van het coachingsprogramma vormt. Het is de paraplu die gebruikt wordt op macro en micro niveau, omdat alles met elkaar in verbinding staat. EMPOWER staat voor:

  • End goal
  • Mindset
  • Personality
  • Obstacles
  • Will
  • Effectuate
  • Review/Repeat

Alles gericht om jou in je kracht te zetten, om jou te empoweren!

Wat doet EMPOWER

EMPOWER werkt op de drie hoogste niveaus van verandering volgens de piramide van Bateson en Dilts: Missie, Identiteit, Waarden & Overtuigingen. Het model is zorgvuldig opgebouwd, zodat alle beperkingen op alle niveaus aangepakt worden.

Waarden & Overtuigingen

Bij zowel de End goal als de onderdelen Mindset en Obstacles worden je waarden & overtuigingen verkend en aangepakt. Positieve overtuigingen worden versterkt en beperkende overtuigingen worden getransformeerd.

Identiteit

In de fase Personality ligt de focus op je identiteit en werken we met aspirational identities en empowering identities. Ook in de eerste fase End goal wordt al even aandacht hieraan gegeven.

Missie

Je missie is je interne drijfveer, je intrinsieke motivatie, je passie, je drive. Dit is het onderwerp in de fase Will. Wanneer deze robuust genoeg is, vind je vanzelf wel een manier om je doelen te behalen.

Van Macro tot Micro niveau

EMPOWER is de paraplu van het coaching programma. Het geeft een richting op hoog niveau en tevens zullen dezelfde onderdelen ook terugkomen tot op sessieniveau. Effectuate en Review zitten verweven in alle modules. Het model is ook niet zo rigiede dat het in deze volgorde doorlopen moet worden. De modules zullen een focuspunt zijn in het traject. Mocht zich de gelegenheid voordoen een ander onderdeel te verwerken, wordt dat uiteraard direct aangepakt.

Aanbevelingen

Erwin heeft mij geholpen om (veel) meer richting te geven aan mijn professionele loopbaan, en de bijbehorende uitdagingen daarbij een plek te geven en handvatten om er mee om te gaan.
Wat me vooral is bijgebleven is de onvoorwaardelijke tijd en rust die genomen werd om het gesprek aan te gaan: een verademing!

Cees

Quality specialist

Erwin heeft mij goed geholpen om mijn zakelijke en privé doelen te bereiken. Hij neemt echt de tijd voor je, is betrokken en hij bereidt de stof goed voor. Hij vertelt niet alleen wat er moet veranderen, maar ook hoe en waarom. Ook houdt hij goed rekening met de context. Hij geeft oefeningen mee, waar je echt mee aan de slag kunt. Ik heb een aantal maanden sessies gedaan met Erwin en ik heb inmiddels mijn doelen bereikt. Het is duidelijk dat hij passie heeft voor zijn vak en hij straalt expertise uit.

Arabella

Proces specialist

Hele verandering waar ik enorm blij mee ben, ik geniet ook meer en zie aan mijn kinderen dat ik veranderd ben, want zij zijn een stuk rustiger….. vind het geweldig!!!!!

Sylvia

Zelfstandig onderneemster

Met hulp van de Drempelcoach inzicht in mezelf verworven simpelweg door te realiseren wat belangrijk voor mij als mens is. Dit kan ik nu perfect gebruiken in mijn privé en zakelijk leven waardoor zowel mijn privé als zakelijk leven een impuls hebben gekregen.

Willem

Senior netwerk specialist

Heb ik je interesse gewekt?

Laat je gegevens achter, ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op

Pin It on Pinterest