Voorkom ziekteverzuim

Zet de interne hulpbronnen van je medewerkers in

Werk en stress

Wanneer je organisatie continu in beweging is, mag je het menselijke aspect niet vergeten. De mens moet mee veranderen, groeien, ontwikkelen om bij te blijven. Wanneer dat knelt, kun je als werkgever te maken krijgen met dalende prestaties, stress en een verhoogd ziekteverzuim.

Gezonde stress

Op zich hoeft stress helemaal niet slecht te zijn. Sterker nog, stress kan op gezette tijden zorgen voor topprestaties. Sommige mensen gebruiken het zelfs om te presteren, vooral in omgevingen waar deadlines de normaalste gang van zaken is. Op het moment dat je niet meer kunt uitstellen, zul je moeten presteren. Je adrenalineniveau stijgt evenals je stresshormoon (Cortisol) en je zet alles in het werk om de deadline te halen. Soms lijkt het chaotisch, maar meestal heeft de persoon zelf alles perfect in de gaten, alle zintuigen op scherp, volledig gefocust op de taak die er ligt. We praten dan over piekprestaties. Vergelijk het met het rennen van de 100 meter sprint. In zeer korte tijd haal je alles eruit wat erin zit.

Ongezonde stress

Het wordt een probleem wanneer je blijft sprinten. Je kunt geen marathon sprinten (hoewel, als ze de marathon in 2 uur rennen, is dat voor mij sprinten!), laat staan dagen achter elkaar. Wanneer dat gebeurt, spreek ik van ongezonde stress. Veelal resulteert dit in uitval van de medewerker. Je weerstand neemt af, je wordt vatbaarder voor ziekten en uiteindelijk kom je in een burn-out terecht. Ik noem een burn-out altijd de handrem van het onderbewuste; de signalen die aan hebben gegeven dat het bergafwaarts ging, zijn te lang genegeerd en het lichaam trekt even letterlijk aan de noodrem.

Oorzaken van het ontstaan van stress

De volgende lijst is zeker niet volledig, maar slechts een selectie van situaties die stress kunnen veroorzaken:

N

Teveel aflopende deadlines

Uitstelgedrag kan ervoor zorgen dat uiteindelijk alles een prioriteit wordt en issues zich gaan opstapelen

N

Vertrek of uitval van collega

Vaak wordt van het achterblijvende personeel verwacht dat zij het extra werk er wel even bij kunnen doen

N

Privé situatie

Strubbelingen aan het thuisfront of heftige emotionele gebeurtenissen kunnen een negatieve invloed uitoefenen tijdens het werk

N

Hoog verantwoordelijkheidsgevoel

Dit kan er voor zorgen dat je alles dubbel wilt checken, niets uit handen wil geven en uiteindelijk alles zelf wil doen

N

Geen nee kunnen zeggen tegen extra werk

Sommige mensen kunnen of durven geen nee te zeggen, waardoor ze uiteindelijk met teveel werk zitten opgescheept

N

Prioriteitstelling

Moeite hebben met prioriteitstelling, waardoor alles prioriteit lijkt te hebben en hoofd- en bijzaken door elkaar lopen

N

Technische ontwikkelingen

In sommige markten volgen de technologische ontwikkelingen elkaar zo snel op, dat medewerkers moeite hebben met bijblijven

N

Reorganisaties

Zaken als veranderend takenpakket, angst voor baanverlies en toenemende werkdruk voor de achterblijvers verhogen de kans op stress en uitval

Herken de signalen

Ook ik heb in het verleden momenten van stress gehad in diverse vormen. Ik legde de lat altijd erg hoog voor mezelf, waardoor ik onnodig last had van zenuwen, bijvoorbeeld bij belangrijke judowedstrijden of bij sollicitatiegesprekken. Ik heb me er alleen nooit door laten tegenhouden. Achteraf bekeken was dat een vorm van gezonde stress, waarbij je zintuigen even op scherp worden gezet. Sindsdien ben ik het als uitdaging gaan zien en zijn de zenuwen verdwenen.

Luister naar de signalen

Ongezonde stress moet je echter wel zien te voorkomen. Je lichaam zal je hints geven en je dient deze hints wel op te merken. Zo zat ik ruim 10 jaar geleden in de situatie waarbij ik het werk deed dat voorheen door 3 consultants werd uitgevoerd (mezelf incluis). Mijn hoge verantwoordelijkheidsgevoel zorgde ervoor dat het werk gedaan werd en de klanten tevreden waren. Alleen daarmee loste ik het probleem van onderbezetting niet op. Het management zag alleen dat al het werk gedaan werd en de accountmanagers bleven komen met nieuwe aanvragen. Totdat ik op een dag om 4 uur wakker werd, allerlei werkzaamheden direct door mijn hoofd schoten en ik uiteindelijk zo wakker was, dat ik om half 5 mijn laptop opstartte om maar meteen de openstaande taken af te handelen.

Doe iets met die signalen

Dat was voor mij het teken dat ik de verkeerde kant op ging. Dit was geen normaal gedrag en ik besloot het gesprek met mijn manager aan te gaan. Gelukkig voor mij is het bij die ene keer gebleven, heb ik (onbewust) geluisterd naar mijn lichaam en heb ik erop gereageerd. Er zijn echter genoeg mensen die dat niet doen en gewoon door blijven gaan, met hele vervelende gevolgen. Niet alleen voor de werknemer, maar ook voor de werkgever met meer ziekteverzuim dan noodzakelijk.

Start de verandering met de incompany training van Drempelcoach

N

Kom in contact met je onderbewuste

N

Vind je eigen interne hulpbronnen

N

Ervaar de kracht van de groep

N

Gebruik de kracht van herhaling

N

Begin een wezenlijke verandering in relatief korte tijd

N

Transformeer middels 1 op 1 coaching

De kracht van de incompany training

De incompany training kan als vergadering ingepland worden gedurende 5 weken. De medewerkers hoeven er niet voor te reizen en je bent hen geen dag kwijt. Naast het delen van kennis wordt er een structuur neergezet waarbinnen een ieder zijn of haar eigen leermomenten heeft, gebaseerd op de eigen interne hulpbronnen. Deze structuur wordt 5 keer herhaald, waardoor iedere week een stapje verder gezet wordt. Aan het einde van de training krijgen de deelnemers een MP3 mee, zodat zij zelf door kunnen blijven gaan met de ingezette verandering indien gewenst.

Maatwerk binnen een standaard structuur

De opzet van de training is dusdanig dat een structuur wordt neergezet waarbinnen een ieder contact legt met de eigen, interne hulpbronnen die iedereen bij zich draagt. Elke deelnemer zal echter een andere hulpbron activeren, waardoor iedereen feitelijk maatwerk krijgt. En aangezien de hulpbronnen van binnenuit komen, zal het geleerde meteen geaccepteerd worden. De mens wil namelijk wel veranderen, maar niet veranderd worden.

Neem contact op!

Laat uw gegevens achter, ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op

De thema’s van de incompany training

De incompanytraining is puur gericht op persoonlijke ontwikkeling.Op dag 1 wordt de basis gelegd voor de verandering. Aan het begin van elke vervolgdag worden kort teruggeblikt op de afgelopen week en wordt daar op doorgebouwd. Doordat dit 5 weken achter elkaar gebeurt, zal het effect van de verandering groter zijn dan een standaard training.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer een werknemer goed in zijn vel zit, dat ook beter is voor het bedrijf. Bedenk maar eens wat verlaging van het ziekteverzuim betekent voor het bedrijf qua kosten, continuïteit en effectiviteit. Deze training werkt preventief en biedt de deelnemers hun eigen coping mechanisme. Bovendien kunnen de deelnemers het concept blijven gebruiken na de training, waardoor nog meer veranderingen mogelijk zijn. Indien een deelnemer zijn of haar persoonlijke transformatie door wil zetten en een boost wil geven, kan er een vervolgtraject middels 1 op 1 coaching gestart worden.

Per training kan gekozen worden uit één van de volgende drie thema’s. Dit thema zal gedurende vijf weken de rode draad zijn. Een ander thema dat wellicht nog beter aansluit bij uw organisatie is bespreekbaar.

E

Stressmanagement

Hoe ervaart de deelnemer stress en hoe kan deze de stress onder controle krijgen. Aandachtsgebieden zijn bijvoorbeeld herkennen van stresssignalen, luisteren naar het eigen lichaam en grenzen stellen.

E

Persoonlijke effectiviteit

Hoe kan de deelnemer effectiever werken, zodat ook de werkdruk daalt. Aandachtsgebieden zijn bijvoorbeeld prioriteitstelling, betere focus, effectiever taakmanagement (tijd is namelijk niet te managen).

E

Omgaan met veranderingen

Hoe kan de deelnemer meegaan in een veranderende omgeving. Aandachtsgebieden zijn bijvoorbeeld flexibiliteit, verandering van focus (van onmogelijkheden naar mogelijkheden), zelfreflectie.

Aanbevelingen

Lees wat andere deelnemers hebben ervaren tijdens de incompanytraining of tijdens een 1 op 1 coachingstraject

Ik kon elke keer wel wat met de symboliek en er kwam altijd wel min of meer een oplossing of antwoord naar voren. De kracht zit hem wel in de herhaling.

Arend

Teamleider

Ik vond de sessie leuk, een bijzondere ervaring. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het volgende presentatiemoment!

Sandra

Campus recruiter

Erwin heeft mij geholpen om (veel) meer richting te geven aan mijn professionele loopbaan, de bijbehorende uitdagingen daarbij een plek te geven en handvatten om er mee om te gaan. 

Cees

Quality specialist

Ik heb ons kennismakingsgesprek zeer prettig ervaren. Je stelde me in het begin van het gesprek al op mijn gemak. Nadat je je voorstelde en vertelde wie je bent, was mijn beeld bevestigd. Je bent een open, positief ingestelde eerlijke man.
De vragen die in ons gesprek gesteld werden maakten me duidelijk dat ik (zoals iedereen) mijn eigen persoonlijke pluspunten heb, waar ik me niet bewust van was. Het maakte me duidelijk beter naar mezelf te kijken en mezelf minder weg te cijferen, dat doet goed voor mijn zelfvertrouwen. Een mentale oppepper in het kort!
Ook het positieve gebruiken van taal, het vermijden of correct gebruiken van het woordje “maar” heeft mij aan het denken gezet. Daarbij als bonus nog een goede tip gekregen voor een boek dat voor mij op dit moment een goede hulp biedt.
Kortom, ik ben heel blij dat ik contact heb gezocht met je Erwin. Het heeft mijn idee over mezelf verbeterd, me aanleiding geboden om beter naar mezelf te kijken. Hetgeen al meteen een positief gevolg heeft voor mij en mijn omgeving.

Dyon

Specialist klantenservice

Erwin heeft mij goed geholpen om mijn zakelijke en privé doelen te bereiken. Hij neemt echt de tijd voor je, is betrokken en hij bereidt de stof goed voor. Hij vertelt niet alleen wat er moet veranderen, maar ook hoe en waarom. Ook houdt hij goed rekening met de context. Hij geeft oefeningen mee, waar je echt mee aan de slag kunt. Ik heb een aantal maanden sessies gedaan met Erwin en ik heb inmiddels mijn doelen bereikt. Het is duidelijk dat hij passie heeft voor zijn vak en hij straalt expertise uit.

Arabella

Proces specialist

Ik kan Erwin omschrijven als relaxed, inspirerend, toegankelijk, down to earth, humorvol. Hij zorgde ervoor dat ik mij tijdens de workshop op mijn gemak voelde en hij laat ieder in zijn waarde. Daarnaast kan hij zich goed inleven in iemands situatie en geeft goede praktische voorbeelden en tips.

Marlies

projectmanager

Heb ik uw interesse gewekt?

Laat uw gegevens achter, ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op

Pin It on Pinterest